Istoria Științei ar putea să se dividă în viitor în două părți: era de glorie și era de decădere. Președintele clubului sportiv Universitatea, Pavel Badea, spune că niciunul dintre patronii echipei nu a cumpărat, odată cu echipa, și patrimoniul integral al acesteia.
Ați fost subalternul lui Dinel și îl cunoașteți. Acum sunteți președinte de club. Credeți că este posibil ca el să dețină palmaresul Craiovei?Nu văd cum ar putea Staicu să aibă ceea ce n-au avut nici cei de dinaintea lui, și aici mă refer la Nețoiu, Ilinca și George Constantin Păunescu.
Ce vreți să spuneți?Din punctul meu de vedere, toți cei care au fost patroni după anul 1991, când echipa de fotbal s-a despărțit de Clubul Sportiv Universitatea, pot emite pretenții la palmaresul dintre acel moment și prezent.
De ce?Pentru că performanțele și palmaresul au rămas în cadrul clubului-mamă, un club de drept public, care are 62 de ani de existență și din cadrul căruia secția de fotbal a făcut parte timp de 43 de ani.
„Îi dăm gratis palmaresul lui Mititelu” N-ar fi normal ca palmaresul să fie totuși al echipei? Nu există niște documente? Nu mai există niciun act referitor la detașarea echipei din cadrul clubului, nu s-a făcut niciun document prin care să se specifice că patrimoniul nu rămâne la club, ci este preluat de secția de fotbal. Logic, palmaresul este al clubului sportiv, care a asigurat finanțarea și condițiile necesare performanței pentru echipă. Deci, dacă revendică palmaresul, cei interesați trebuie să o facă doar pentru perioada de după 1991.
Dacă palmaresul va fi al CS Universitatea, ce veți face cu el?În cazul în care ce spun eu se dovedește a fi adevărat, n-aș avea nimic împotrivă să dăm palmaresul clubului și patronului actual fără nicio obligație din partea lui. Eu cred că Adrian Mititelu este patronul care a iubit cel mai mult această echipă.
5 ani au trecut de când Pavel Badea a rupt legătura cu U Craiova, acesta demisionând din funcția de antrenor după etapa a doua a returului din sezonul 2004-2005
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER